Vier taxironselaars beboet

Gepubliceerd op: 10-2-2017

Sinds de invoering van het ronselverbod op Schiphol afgelopen dinsdagmiddag heeft de Koninklijke Marechaussee vier boetes uitgedeeld aan personen die toch probeerden hun taxidiensten aan te bieden. De ronselaars kregen ieder een boete van 350 euro, die bij herhaling kan oplopen tot 1.500 euro. Volgens een woordvoerder hebben alle vier ook een gebiedsontzegging gekregen van een maand.

De gemeente Haarlemmermeer heeft de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast, waardoor het niet langer is toegestaan taxidiensten aan te bieden in en rond de terminal van de luchthaven. Dit om aanhoudende overlast van ronselaars tegen te gaan.  "Het is een stuk rustiger op Schiphol", zei de zegsman van de marechaussee donderdag. "Maar je ziet, ze proberen het toch."

De ronselende taxichauffeurs waren het niet eens met het besluit van de gemeente en probeerden eerder deze maand met een kort geding de maatregel af te wenden. De voorzieningenrechter in Haarlem besloot echter in het voordeel van de gemeente, waardoor het aanbieden van taxidiensten buiten de daarvoor beschikbaar gestelde taxibaan niet langer is toegestaan. De taxichauffeurs beraden zich nog op vervolgstappen.

 

Bron: NU.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief