Defensie deelt aanbevelingen Future Force Conference

Gepubliceerd op: 8-4-2017

Om toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, moet de krijgsmacht samenwerken met nieuwe partners. Tijdens de Future Force Conference was de centrale vraag: hoe dit te realiseren? Vandaag verscheen het eindrapport met concrete, maar niet altijd voor de hand liggende aanbevelingen. Zoals: betrek ook jongeren meer bij het maken van beleid.

Afbeelding verwijderdAna Saldarriaga (28), 1 van de hoofdsprekers, betoogde dat jongeren een fundamentele rol in het wereldwijde ecosysteem kunnen spelen (foto)

Defensie en The Hague Centre for Strategic Studies brachten op 9 en 10 februari ruim 1.200 deelnemers, toonaangevende sprekers en potentiële partners bij elkaar. Minister Jeanine Hennis en Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp ontvingen politici, wetenschappers, managers, militairen, ethical hackers en andere experts uit andere disciplines. Zij spraken over de krijgsmacht van de toekomst op basis van het thema: ‘From partnerships to ecosystems: combining our efforts for a more secure world’. Om beter klaar te zijn voor toekomstige uitdagingen moeten civiele en militaire spelers met belang bij stabiliteit de handen ineen slaan. Zij moeten zogenoemde ecosystemen rond veiligheid vormen.

lees meer... 

Bron: defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief