Ingetogen viering Koningsdag in Mazar-e-Sharif

Gepubliceerd op: 28-4-2017

Nederlandse militairen in Mazar-e-Sharif hebben op het Nederlandse kamp Dutch Mountain Koningsdag met gepaste ingetogenheid gevierd. Gisteren hing de Nederlandse vlag namelijk nog halfstok uit eerbetoon voor de gesneuvelde militairen op kamp Shaheen.

Afbeelding verwijderdVanochtend vroeg wapperde de driekleur met wimpel in de top van de vlaggenmast. Maar iets later op de ochtend kwam het bericht dat afgelopen nacht twee Amerikaanse militairen om het leven waren gekomen in Nangahar, ten zuiden van Kabul, en kregen alle eenheden op kamp Marmal het bericht de vlaggen weer halfstok te hangen. 

Toost
Vanwege de ingetogen viering waren de Koningsspelen geannuleerd en de uitnodigingen aan de internationale coalitiepartners ingetrokken, maar de dag kon natuurlijk niet helemaal ongemerkt voorbijgaan. Senior National Representive (SNR) kolonel Johan Poncia las voor het gehele Nederlandse contingent het bericht aan het Koninklijk Huis voor om vervolgens met een glaasje alcoholvrij Oranjebitter een toost uit te brengen op de 50e verjaardag van onze Koning. 

Lees meer... 

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief