Defensity College: TU-studenten doen opdrachten voor Defensie

Gepubliceerd op: 30-4-2017

200 eerstejaars studenten van de Technische Universiteit Delft werken de komende 10 weken aan opdrachten van Defensie. Dat doen ze voor het vak Systeemmodellering. Onlangs gingen de studenten naar het Marine-etablissement in Amsterdam voor de aftrap van 1 van de opdrachten.

Afbeelding verwijderdVolgens projectmanager Defensity College Hugo Goedhart wil Defensie de naamsbekendheid onder techniekstudenten vergroten. "Door deze kennismaking hopen we studenten enthousiast te maken om bij ons te komen werken na hun afstuderen of zelfs al tijdens de studie als Defensity College werkstudent. Dankzij dit initiatief kan een student met een bindend Master-advies al ongeveer 1 dag per week aan de slag gaan met opdrachten die passen bij zijn of haar studierichting en interesses." De studenten gaan in groepjes met 2 opdrachten aan de slag.

TU-docent en modulemanager Michel Oey kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking: "We streven naar real-life cases in ons onderwijs, zodat studenten al tijdens hun opleiding kennismaken met vraagstukken uit het werkveld."

Opdrachten
Het Dienstencentrum Werving en Selectie wil graag het aanstellingsproces van personeel versnellen. Het vraagt de studenten om via modellen te onderzoeken hoe het selectieproces van fysieke en psychologische keuringen is te optimaliseren.

Een ander vraagstuk waarover de studenten zich buigen is de brandstofbevoorrading tijdens oefeningen. Dat gebeurt nu via grote ladingen jerrycans, zoals onlangs nog naar Polen. De Delftse studenten onderzoeken via modellering of er winst valt te behalen.

De resultaten worden mondeling en schriftelijk gerapporteerd.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief