Politie ging undercover om verdachten diamantroof Schiphol te pakken

Gepubliceerd op: 4-5-2017

De politie heeft een undercoveractie opgezet om bewijs te verzamelen tegen de verdachten van een spectaculaire diamantroof op Schiphol in 2005. Bij de roof werd voor ruim 65 miljoen euro aan diamanten gestolen. Dat wordt woensdag bevestigd bij de eerste pro-formazitting in de zaak na een bericht in Het Parool.

Direct na de diefstal werd een groot deel van de buit teruggevonden in een vluchtauto. De rest van de gestolen diamanten (waarde 39 miljoen euro) wordt nog steeds vermist. 

Afbeelding verwijderdNiet lang na de overval werden er twee verdachten aangehouden, maar er bleek onvoldoende bewijs om ze te vervolgen. Bronnen rond het onderzoek melden aan de krant dat het Openbaar Ministerie toen is gestart met een langdurig undercovertraject rond één of meer van de verdachten.

WOD
Agenten van de zogenaamde eenheid Werken Onder Dekmantel (WOD) hebben geprobeerd om in contact te komen met de verdachten om informatie over de roof los te krijgen. Volgens Het Parool ging het niet om de hoofdverdachten August B. en Erik P., maar om verdachten die er zijdelings mee te maken hadden. 

De roof vond plaats op 25 februari op het vrachtplatform B34 van de luchthaven. De diamanten en juwelen werden op het moment van de roof in een vliegtuig met bestemming Antwerpen geladen.

lees verder... 

Bron : nu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief