Landmachtdagen van start met eerste schoolbezoeken

Gepubliceerd op: 9-5-2017

Militairen hebben de Landmachtdagen 2017 afgetrapt met de eerste bezoeken aan basisschoolgroepen 7 en 8. Met zoveel mogelijk mensen vraagt de landmacht deze week aandacht voor het werk van de krijgsmacht in het algemeen en de landmacht in het bijzonder.

Afbeelding verwijderdEen militair vertelt voor een klas over zijn werk en wijst daarbij naar een afbeelding van een slaapcontainer op het digitale schoolbord. Het Operationeel Ondersteuningscommando Land bezocht onder meer de ds. J. Fraanjeschool De Vesting in Barneveld. 2 militairen met kennis van communicatie- en informatiesystemen boeiden een kleine 100 scholieren met hun persoonlijke verhalen over militair zijn. Op het schoolplein demonstreerden ze het fysieke element van militair zijn door samen met de leerlingen oefeningen te doen.

Op het schoolplein doen leerlingen oefeningen die het fysieke aspect van het militair zijn illustreren.

Militairen bezoeken deze week ruim 1.500 groepen 7 en 8. Daarnaast ontvangt de landmacht vrijdag bij het Nationaal Militair museum ruim 2.000 scholieren en hun begeleiders uit het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Bron : defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief