Achter de schermen:bij het Border Security Training Centre

Gepubliceerd op: 10-5-2017

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maakte onlangs bekend dat er een forse stijging is van meldingen over overlastgevende vliegtuigpassagiers. De inspectiedienst ontving in 2016 985 meldingen over 'unruly passengers' tegenover 723 in 2015. 

Afbeelding verwijderdDe Koninklijke Marechaussee is op 2 manieren betrokken bij deze problematiek. De KMar houdt overlastgevende passagiers aan en vooraf geeft het zogenoemde inflight security trainingen aan cabine- en cockpitpersoneel van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. Het Border Security Training Centre (BSTC) van de KMar geeft deze zogenoemde inflight security trainingen, die als doel hebben de vliegtuigbemanning op te leiden zodat ze met ongewenste situaties en overlastgevers kunnen omgaan.

Het BSTC is een onderdeel van het Team Grenspolitietaken (GPT) van de sector Vaktechnische Opleidingen en een buitenlocatie van het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum KMar. Sinds 2015 is het BSTC gevestigd op de Koningin Máximakazerne en beschikt het over een groot auditorium, een mockup van een vliegtuig, leslokalen, computerlokalen en een lokaal voor documentonderzoek. De hoofdtaak van het BSTC is de inflight security training. Maar dat is niet de enige training die het centrum aanbiedt. Het BSTC leidt ook KMar-escorts op en leden van de Gewapende Beveiliging Burgerluchtvaart. Daarnaast fungeert het als Frontex Partnership Academy en stelt het haar faciliteiten ter beschikking aan interne en externe partners. Scroll naar beneden en kom meer te weten over het Border Security Training Centre.

Lees meer in het KMar magazine...

Bron : KMar

 

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief