Gevangenisstraf Ermeloër voor omkopen opperwachtmeester Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 10-5-2017

ERMELO De rechtbank in Gelderland veroordeelde woensdag een 49-jarige man uit Ermelo voor het omkopen van een opperwachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee. De man kreeg een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, opgelegd.

Afbeelding verwijderdDe man heeft over een lange periode veel informatie over kentekens en personen opgevraagd bij deze opperwachtmeester. Als vergoeding verstrekte de man geld, maar hij heeft ook etentjes en drankjes betaald. De rechtbank vindt het handelen van de man extra kwalijk, omdat hij zelf ook werkzaam is geweest bij de politie en de Koninklijke Marechaussee. Daar moeten hem de belangen van een integer handelen van de overheid zijn bijgebracht.

Vooral omdat het initiatief voor het opvragen van de informatie telkens van de man is uitgegaan, heeft de rechtbank de man veroordeeld tot een zwaardere gevangenisstraf dan de opperwachtmeester. Die kreeg een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk, opgelegd. Ook is hij oneervol ontslagen.

Het verzoek om aanhouding voor een onderzoek naar de detentiegeschiktheid heeft de rechtbank afgewezen, omdat het verzoek onvoldoende is onderbouwd.

Bron : hetkontaktermelo.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief