Veteranendag Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 27-6-2017

Commandant Koninklijke Marechaussee (CKMar) houdt zijn 18e Veteranendag KMar op vrijdag 6 oktober 2017. Vertrouwd op de bakermat: de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn. 

Aanmelden

Het thema luidt dit jaar: erkening, waardering en zorg. Dit speerpunt zal overal in terug te vinden zijn, zeer zeker ook in de verhalen van vroeger onder de veteranen. Postactieve veteranen kunnen zich digitaal aanmelden via ‘Mijn Vi’ op de website www.veteraneninstituut.nl. Geen internet? Belt dan dit instituut; telefoon 088-3340050. Informatie is ook verkrijgbaar op telefoon 0341-417087 of via e-mail fhc.meijer@gmail.com. Veteranen in actieve dienst wenden zich per e-mail tot veteranendag.kmar@mindef.nl.

Dagindeling

De kazernepoort is open om 09.30 uur en sluit als de laatste bus naar het station NS is vertrokken om circa 15.15 uur. Met de auto? Volg dan de bewegwijzering naar onder meer parkeerplaats 'De Kuil' aan de Sportlaan. Let op: het is niet toegestaan om uw auto op de kazerne te parkeren. Om 11.15 uur is traditiegetrouw de herdenkingsplechtigheid voor de gevallen en overleden veteranen bij het monument voor de hoofdpoort. Van 12.30 tot 12.45 uur treedt de actief dienend veteraan, majoor Nick Lemmens, op met drie zelf geschreven veteranen-songs samen met het Trompetterkorps KMar. Daarna volgt de Indische rijstmaaltijd tot 13.45 uur. 

Slot

Er is een static show van voertuigen en materieel. Informatie is vrijblijvend te verkrijgen bij diverse organisaties in hun stand rondom in de tent, zoals de Stichting Marechaussee Contact (SMC), Marechaussee Museum, Marechausseevereniging en Thuisfrontcomité KMar. Mediacentrum Defensie verzorgt weer de fotografie; de foto's zijn nadien terug te vinden op de SMC-website. Voor alle veteranen zijn er twee consumptiebonnen en een presentje.  

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd
Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd

Foto’s van Mediacentrum Defensie:

1.Nummer 17: Aandacht voor de toespraak van gen-maj André Peperkoorn
2.Overige: Herdenking van gevallen en overleden veteranen

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief