Ex-militair gearresteerd op verdenking van mensensmokkel

Gepubliceerd op: 30-6-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft op dinsdag 27 juni een 39- jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van mensensmokkel en mensenhandel. De man zou in 2015 meerdere Braziliaanse vrouwen naar Nederland hebben gehaald om in zijn gezin te werken als au-pair.

Afbeelding verwijderdMensensmokkel en mensenhandel
Naar aanleiding van een melding van mogelijke mensensmokkel en een verklaring van een Braziliaanse vrouw werd een onderzoek opgestart door de Koninklijke Marechaussee. Dit onderzoek leidde naar een militair die meisjes uit Brazilië naar Nederland haalde om in zijn gezin te werken. Dit deed hij zonder de vereiste vergunningen te hebben aangevraagd. Daarnaast waren de omstandigheden waarin de au-pairs moesten werken zodanig dat er mogelijk sprake was van uitbuiting.

Doorzoeking
Na de arrestatie van de verdachte werd zijn woning doorzocht. In de woning werd een Braziliaanse vrouw aangetroffen die illegaal in Nederland verbleef. Ook werd een grote hoeveelheid militaire goederen gevonden die de man mogelijk tijdens zijn diensttijd heeft gestolen. De militair heeft inmiddels de dienst verlaten.

De verdachte is ingesloten en wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. De militaire goederen zijn in beslag genomen en de Braziliaanse vrouw is het vreemdelingentraject ingegaan. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt deze zaak verder onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland West – Brabant.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief