HRB oefent predictive profiling

Gepubliceerd op: 3-7-2017

Het is woensdagmorgen, 09.00 uur. Op Den Haag Centraal is de ochtendspits in volle gang. Treinen komen tot stilstand en uit de openglijdende gele deuren stromen honderden forenzen de stationshal in.

Afbeelding verwijderdMannen met aktetassen, vrouwen in mantelpakjes haasten zich naar de uitgang, terwijl hipsters, studenten en toeristen rustig door de hal slenteren. Plots tikt marechaussee-2 Niels zijn ranggenoot Marcel op de schouder. Zijn lippen bewegen nauwelijks als hij wat zegt, maar zijn collega luistert aandachtig en volgt zijn blik.

Hun ogen blijven rusten op een man die, een slordige 50 meter bij hen vandaan, een moment eerder tegen een pilaar leunde en een krantje las. Nu loopt hij weg, maar het AH-tasje dat hij bij zich had, blijft staan. De mannen van het 3e peloton Hoog Risico Beveiliging (HRB), die nonchalant tegen de ruit van de Starbucks stonden opgesteld, komen meteen in actie. Ze zijn ongewapend, gekleed als burgers en vallen niet erg op tussen de andere mensen op het station. Niels neemt het voortouw. Hij zet de pas er in en onderschept de man.

Lees meer in KMarmagazine

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief