Aanhouding in witwaszaak

Gepubliceerd op: 9-7-2017

Het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) heeft woensdag 5 juli een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden als verdachte van witwassen.

Afbeelding verwijderdHet samenwerkingsverband, dat bestaat uit de Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD, kwam de man op het spoor naar aanleiding van een lopend witwasonderzoek op Schiphol. Na de aanhouding van de verdachte werd zijn woning in Den Haag doorzocht. Hierbij werd een vuurwapen, cocaïne en 7000 euro aan contant geld aangetroffen.

De man is ingesloten en zal voor de rechter-commissaris worden geleid. De in de woning aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Het SVLM zal deze zaak verder onderzoeken onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

SVLM
De Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD doen binnen het SVLM onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit geschiedt onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen gaan zoals het witwassen van geld of het financieren van terroristische activiteiten.

Bron : Kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief