Grebbeberg Masters belichaamt ziel landmacht

Gepubliceerd op: 14-7-2017

“Vooral het beklimmen van die trap is pittig in de hitte. Maar als je 30 meter hoger even goed om je heen kijkt, is het zeker de moeite waard”, vertelt psycholoog Allison van Rijn over het zwaarste onderdeel van het loopparcours. Zij was gisteren 1 van de 1500 deelnemers aan de Grebbeberg Masters. Die vond plaats op het recreatieterrein De Kwintelooyen bij Rhenen.

Met dit loop- en fietsevenement haalt Defensiepersoneel jaarlijks geld op voor gewond geraakte militairen en/of hun thuisfront. Het viel dit jaar samen met andere grote landmacht-evenementen, waaronder de strijd om de Van Uhm-troffee, een schietvaardigheidswedstrijd. Daarom waren er bij de 5e editie minder deelnemers dan de bijna 2.000 van vorig jaar.

Toch wisten de sporters €20.000 bij elkaar te brengen. Dat bedrag wordt verdeeld over 2 goede doelen: €5.000 voor Mount 13 en €15.000 voor een familiekamer in het Centraal Militair Hospitaal (CMH) te Utrecht. Eerstgenoemde doel bezorgt kinderen en weduwen van gesneuvelde militairen jaarlijks een onbezorgd weekend.

Lees verder...  

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief