Trump staat transgenders niet toe in leger VS

Gepubliceerd op: 27-7-2017

De Amerikaanse regering zal onder geen beding transgenders toelaten op welke post dan ook in het leger. "Ons leger moet gericht zijn op beslissende en overweldigende overwinningen en kan niet worden geremd door de enorme medische kosten en de ontwrichting die transgenders in het leger met zich mee zouden brengen", meldt de president woensdag via Twitter.

Trump schrijft dat hij de beslissing heeft genomen na overleg met zijn militaire experts en generaals. Er zouden momenteel ruim 250 medewerkers van het Amerikaanse leger in het proces van een geslachtsverandering zitten.

Een jaar geleden hief de regering van oud-president Barack Obama het verbod op openlijk transgenders in de krijgsmacht op. "Amerikanen die willen dienen en voldoen aan onze eisen, moeten de kans krijgen om te strijden voor die kans", zei de toenmalige minister van Defensie Ash Carter.

Het was echter nog niet mogelijk voor transgenders om zich aan te melden als militair. Dat zou naar verwachting dit jaar mogelijk worden. Vorige maand stelde minister van Defensie Jim Mattis dit met een half jaar uit, wat voorstanders van transgenders in het leger al argwanend maakte.

Uit een vorig jaar gepubliceerd onderzoek van het onafhankelijke RAND Corporation bleek dat 2.450 van de 1,2 miljoen actieve legermedewerkers transgender zijn.

Bron : nu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief