Man en vrouw aangehouden voor witwassen van ruim drieënhalve ton

Gepubliceerd op: 29-7-2017

Het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM), dat bestaat uit Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD, heeft op Schiphol een 35-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Brazilië aangehouden die worden verdacht van witwassen van ruim 360.000 euro.

Afbeelding verwijderdDe vrouw werd, zondag 23 juli 2017, door de Douane gecontroleerd toen zij wilde vertrekken naar de Filipijnen. Ze bleek bijna €150.000 bij zich te hebben en kon geen duidelijke verklaring geven hoe ze aan dat geld was gekomen. Het SVLM heeft de vrouw aangehouden en het geld in beslaggenomen. Uit verder onderzoek bleek dat de vrouw in gezelschap was geweest van een Braziliaanse man die twee dagen later naar de Filipijnen zou gaan. De man verbleef in een hotel op Schiphol waar hij maandag 24 juli is aangehouden. In zijn hotelkamer werd meer dan 200.000 euro in contanten gevonden en in beslag genomen.

Beide verdachten zijn donderdag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris en die heeft bepaald dat ze nog 14 dagen vast blijven zitten.

SVLM
De Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD doen binnen het SVLM onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit geschiedt onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen gaan zoals het witwassen van geld of het financieren van terroristische activiteiten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief