Overlast op vliegvelden door defensie-acties

Gepubliceerd op: 31-7-2017

AMSTERDAM - De gezamenlijke vakbonden van defensiepersoneel willen deze week twee keer actievoeren. Vrijdag staan er stiptheidsacties gepland van de Koninklijke Marechaussee op de vliegvelden van Eindhoven en Rotterdam. Door strikt uitgevoerde paspoortcontroles kunnen de wachtrijen langer zijn dan normaal en kan er overlast ontstaan voor reizigers.

aankomsthal twee kmar 04-16Daaraan voorafgaand staat donderdag de actie ’Vrije Vogel’ op het programma. Verkeersovertredingen zullen dan niet worden bestraft. In plaats daarvan zullen marechaussees ’waarschuwingsbonnen’ uitdelen.

De bonden hopen met de acties de vastgelopen cao-besprekingen weer vlot te trekken. Het overleg met minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie over een nieuwe cao duurt al maanden. De vakbonden voeren sindsdien actie voor een betere cao. Hennis zei vorige maand het conflict nog op te willen lossen voordat een nieuw kabinet aantreedt.

Het cao-overleg bij Defensie zit sinds april muurvast. Het ministerie deed toen een eindbod, dat is verworpen door de overgrote meerderheid (90 procent) van de vakbondsleden.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief