Man doet valse bommelding op Schiphol

Gepubliceerd op: 6-8-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagmiddag op Schiphol een 50-jarige Spanjaard aangehouden, omdat hij in de vertrekhal riep dat er een bom in zijn koffer zat. Een gedeelte van de terminal is korte tijd ontruimd geweest voor verder onderzoek.

Afbeelding verwijderdIn de rij bij de incheckbalies riep de man ineens dat hij een bom in zijn koffer had. Hierop heeft een stewardess de Marechaussee gewaarschuwd. Uit voorzorg werd een deel van de vertrekhal ontruimd en moest een explosievenhond ter plaatse komen. Na onderzoek van de bagage bleek de man geen gevaarlijke stoffen bij zich te hebben en konden passagiers weer inchecken.

750 euro boete
In een verklaring gaf de man aan een grap te hebben gemaakt. Van het Openbaar Ministerie kreeg de Spanjaard een boete van 750 euro opgelegd. Dit bedrag heeft hij voldaan waarna hij in vrijheid is gesteld.

De Nederlandse luchthavens gelden als veiligheidsrisicogebied. Voor het doen van dit soort meldingen geldt een ‘zero-tolerance-beleid’ en worden dus altijd bestraft.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief