Weekoverzicht Defensieoperaties

Gepubliceerd op: 9-8-2017

De Enhanced Forward Presence (eFP) Battle Group Litouwen, waar ook Nederlandse militairen deel van uitmaken, kreeg een nieuwe Duitse commandant. Luitenant-kolonel Christoph Huber droeg in Rukla het bevel over aan ranggenoot Thorsten Gensler. 

Afbeelding verwijderdMilitairen van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers tijdens de commandowisseling in Litouwen (foto)

Ook de andere Duitse militairen in het Baltische land zijn afgelost. Het was voor het eerst dat Duitsland zijn militairen in Litouwen roteerde. Duitsland is de belangrijkste leverancier van mensen en middelen en heeft daarom de leiding. De battle group van de NAVO is een vooruitgeschoven multinationale eenheid ter verdediging van het oostelijk NAVO-grondgebied. De eenheid geeft uitdrukking aan de bondgenootschappelijke solidariteit en zorgt voor een geloofwaardige afschrikking.

Het bataljon van de enhanced Forward Presence in Rukla bestaat uit Belgische, Duitse, Luxemburgse, Nederlandse en Noorse militairen. De militaire aanwezigheid in de Baltische Staten onderstreept de solidariteit van de NAVO met Litouwen, Estland, Letland en Polen.

Lees dit en meer in een overzicht van Defensieoperaties in de week van 2 tot en met 7 augustus 2017.

Bron : defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief