Defensie Curaçao alert op crisis Venezuela

Gepubliceerd op: 16-8-2017

De crisis in Venezuela raakt ook Curaçao. Defensie rekent met de bouw van opvanglocaties.

Afbeelding verwijderdDe zonnige façade van het vakantie-eiland Curaçao kent veel schaduwzijden. Rivaliserende drugsbendes die elkaar het leven zuur maken, schietpartijen (onlangs nog met vijf doden tot gevolg), corrupte politieagenten en een lastig politiek klimaat zijn maar enkele van de problemen waar het land (twee keer groter dan Texel) mee te maken heeft.

En nu is er ook de crisis in het naastgelegen Venezuela. Een groeiende stroom mensen verlaat het land. Al zeker 200.000 Venezolanen staken de grens met Brazilië, Peru en Colombia over. Een klein deel waagt zich per boot naar Curaçao. Slechts 80 kilometer azuurblauw water zit er tussen het autonome eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden en de noordkust van Venezuela. Een mogelijke vluchtelingencrisis kan het kleine eiland met 160.000 inwoners niet aan.

Dat ziet ook brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin. Als kersverse commandantzeemacht in het Caraïbisch gebied –CZMCarib in defensiejargon– is hij de hoogste Nederlandse militaire vertegenwoordiger op Curaçao. De Vin (1962) is tevens directeur kustwacht en commandant van een op Amerikaanse leest geschoeide task group die antidrugsoperaties in het Caraïbisch gebied uitvoert.

Lees meer... 

Bron : rd.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief