Paardenspektakel in Soesterberg

Gepubliceerd op: 21-8-2017

Wie van Defensie houdt, van paarden of van allebei kan vandaag en morgen z’n geluk niet op in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, dat dit weekend volledig in het teken staat van paarden. Heel veel paarden die het verhaal vertellen van de krijgsmacht en de inzet van de rossen door de eeuwen heen.

Afbeelding verwijderdWant Romeinen en ridders, artillerie, Kozakken, cavalerie en de Bereden Brigade Koninklijke Marechaussee hebben één ding gemeen; voor hun acties hebben ze paarden nodig. Zelfs het Korps Mariniers gebruikt ze. Geen zeepaardjes, maar sterke viervoeters die hen tot grote steun zijn in bijvoorbeeld onherbergzaam gebied.  

Nagebootste veldslagen
Vandaag al zagen duizenden bezoekers de aangepaste tentoonstelling in het NMM en genoten van de shows in de arena, waarin ruiters te paard de hoofdrol vertolkten. Tal van re-enactors (acteurs die historische gebeurtenissen naspelen.) bootsten hier gepassioneerd veldslagen na, terwijl mariniers en marechaussees het huidig optreden demonstreerden. Het Ere-escorte, bijvoorbeeld, dat leden van het Koninklijk Huis begeleidt bij officiële gelegenheden, zoals huwelijks en begrafenissen. 

Bron : defensie.nl / afb. Paul Tolenaar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief