’Inklimmers’ langs snelweg

Gepubliceerd op: 23-8-2017

Groepjes illegalen proberen steeds verder uit de kust al aan boord te klimmen van vrachtwagens, om verstopt tussen de lading de oversteek naar Engeland te maken. Op verschillende parkeerplaatsen zijn ’inklimmers’ gesignaleerd.

De illegalen proberen stiekem mee te rijden naar Calais, IJmuiden of Hoek van Holland. Hiervandaan vertrekken de veerboten naar Engeland.

Afbeelding verwijderd„Dat is al waargenomen op parkeer- of verzorgingsplaatsen voor vrachtwagens langs drukke routes richting het Verenigd Koninkrijk”, weet Cleo Vissers van vervoersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN). „Zo weten we van problemen bij Streepland (A16 bij Zevenbergschen-Hoek), Hellevliet (A12 bij Harmelen), Rumpt (A15) en op locaties langs de A59.”

TLN constateert dat de vluchtelingen steeds creatiever worden en zelfs ook al zijn gesignaleerd op de vertrekpunten waar de vrachtwagens bevoorraad worden.

„Het is overduidelijk dat de mensensmokkelaars hun huiswerk steeds beter doen, want de echte criminelen weten exact welke transporteur op Engeland rijdt en waarvandaan ze vertrekken. Daar wordt op ingespeeld door vluchtelingen op die locaties al aan boord van een vrachtwagen te krijgen”, weet Vissers. „Dat kan dus al zijn op het eigen terrein van een leverancier of transportonderneming.”

Onraad
„Wij roepen chauffeurs op vooral niet zelf actie te ondernemen als ze met mensensmokkel te maken krijgen. Schakel altijd de politie in als je onraad ruikt. Ga vooral niet zelf de confrontatie aan, want de agressie is groot. Roep altijd hulp in is ons advies”, meent Vissers.

Naar aanleiding van de recente incidenten in Calais waarschuwt TLN voor groepen illegale immigranten die vrachtauto’s tot stoppen dwingen op de snelweg nabij de Eurotunnel in Frankrijk. „Eerder werden boomstammen en betonblokken op de weg gelegd en gooiden immigranten met stenen”, zegt Vissers. „Maar het is al niet meer zo dat alleen over de grens opgelet moet worden. Het begint bij wijze van spreken nu al voor je eigen huis. Als chauffeur ben je nergens zeker dat jouw wagen niet gebruikt wordt voor mensensmokkel.”

Bron : https://www.telegraaf.nl/telegraaf-i

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief