Afghanen staan open voor Nederlands advies

Gepubliceerd op: 24-8-2017

Hoe stel je een militaire eenheid samen, hoe vorm je goede leiders en hoe zet je een opleiding in elkaar? Nederlanders adviseren  de Afghaanse veiligheidsdiensten bij allerlei vraagstukken in en rondom de stad Mazar-e-Sharif. “De contacten met Afghaanse gesprekspartners verlopen over het algemeen voorspoedig.” Dat liet brigadegeneraal Andre Bodemann , de Duitse commandant van de noordelijke regio binnen missie Resolute Support, afgelopen weekeinde weten.

Afbeelding verwijderdVolgens hem is het in de interactie met de Afghanen is belangrijk niet westerse ideeën op te leggen, maar te assisteren en adviseren. En dat is natuurlijk precies waar de missie om draait: Train, Advice and Assist (TAA). “Neem altijd de volgende gouden regel in acht: behandel een ander zoals je zelf graag behandeld wilt worden", licht de generaal toe. En die aanpak werkt. “Onze Afghaanse gesprekspartners staan open voor onze adviezen.”  

Nederland levert sinds 2015 een bijdrage van circa 100 militairen aan de door de NAVO geleide missie RS, in de noordelijke regio van het Centraal-Aziatische land. Het noordelijke taakgebied  valt onder Duits commando. Nederland draagt niet alleen bij met adviseurs, maar levert ook  medische ondersteuning en beveiliging.

Lees verder.... 

Bron : defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief