Hond en baas bikkelen tijdens biatlon

Gepubliceerd op: 27-8-2017

Klimmen en zwemmen. Rennen, zitten, wachten en aanvallen. Volg de baas, luister naar de baas. En dat 24 hindernissen lang, zo perfect en snel mogelijk. Dat was vandaag de opdracht tijdens de 26e editie van de Hondenbiatlon op de Vliegbasis Woensdrecht.

Afbeelding verwijderd

Een hond schudt het water uit zijn vacht terwijl hij een hindernis neemt tijdens de Hondenbiatlon 2017 (afb.)

In totaal deden er bijna 100 internationale koppels mee aan de wedstrijd. Honden én hun geleiders moesten een parcours van ongeveer 11 kilometer rennend afleggen. Bij de hindernissen zoals muurtjes, sloten en een wateroversteek moesten de duo’s laten zien dat ze perfect op elkaar zijn ingespeeld.

Afzien
“Ik ben kapot”, puft sergeant Rensco vlak na de finish. Het was een pittig parcours, maar de geleider van het Defensie Helikopter Commando vond het een ‘fantastische uitdaging’. Samen met hond Guusje kwam hij in 1 uur en 26 minuten over de eindstreep. Niet genoeg om als eerste te eindigen.

 

Binnen een uur
Die eer ging naar de Litouwse Egidius Nenorta en zijn hond Ardas. Zij legden de 11 kilometer af in 58 minuten. De beste Nederlander was een politieman van de eenheid Rotterdam-Rijnmond op de 7e plek. De beste Nederlandse militair eindigde op plaats 17.

Internationaal
Naast de Nederlandse bewakings- en speurhondenduo’s deden er dit jaar teams mee uit onder andere België, Duitsland, Letland, Litouwen en Engeland.

Bron : defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief