Meerdere aanhoudingen tijdens controle Marechaussee

Gepubliceerd op: 1-9-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagmiddag tijdens een grote controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) bij Hazeldonk een 27-jarige man uit Neder-Betuwe aangehouden die nog 728 dagen celstraf moet uitzitten voor een delict uit de Opiumwet.

Ook hield de Marechaussee een 31-jarige Marokkaanse man aan voor het opgeven van een valse naam. Verder werden meerdere boetes geïnd. Bij de actie waren de politie en douane betrokken. Acht motorrijders selecteerden op de grensovergang aan de A16 de voertuigen voor controle en begeleidden ze vervolgens naar een controleplaats. De migratiecontrolehond van de Marechaussee was aanwezig voor het doorzoeken van vrachtwagens op mensensmokkel. Aan de integrale actie deden bijna 40 opsporingsambtenaren mee.

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd

Internationale bus
Tijdens het MTV controleert de Marechaussee steekproefsgewijs en op basis van informatie verkeer dat Nederland inreist. Daarbij worden ook de inzittenden van de internationale bussen gecontroleerd. Zo liepen gisteren in Hazeldonk twee passagiers tegen de lamp. Een 31-jarige man van Marokkaanse afkomst gaf bij onderzoek naar zijn identiteit een valse naam op. Hij bleek illegaal in Nederland te zijn. Een 38-jarige inzittende kon bij de controle geen identiteitsbewijs tonen. Na onderzoek bleek ook hij illegaal te zijn. Beide mannen zijn in vreemdelingenbewaring geplaatst om te worden uitgezet.

Twee mannen en een vrouw bleken een asielaanvraag te hebben lopen in een ander EU-land. Zij hebben een bevel gekregen om onmiddellijk Nederland te verlaten.

Grenstoezicht
De Koninklijke Marechaussee voert Mobiel Toezicht Veiligheid uit om illegale migratie, zoals mensensmokkel en fraude met reisdocumenten tegen te gaan. Deze controles kunnen steekproefsgewijs plaatsvinden op de weg, vliegvelden, internationale treinen en op het water. Foto's: Eva Klijn

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief