Militairen naar Bovenwindse Eilanden vanwege orkaan Irma

Gepubliceerd op: 5-9-2017

Zo’n 100 militairen zijn gisteren vanuit Curaçao en Aruba vertrokken om noodhulp te verlenen op Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten (SSS-eilanden). Dit gebeurt op verzoek van de lokale gezaghebbers. Orkaan Irma is inmiddels uitgegroeid tot een storm uit de zwaarste categorie 5 (windsnelheden tot boven de 250 km/u) en raast richting de SSS-eilanden in het Caribisch gebied.

De eerste eenheden zijn met het DASH-8-patrouillevliegtuig van de kustwacht afgezet op Sint Maarten. Dit zijn mariniers van 32 Raiding Squadron op Aruba, aangevuld met de leden van de Arubaanse militie. Vanuit Sint Maarten zijn zij verdeeld over de 3 eilanden. Zij helpen bij het treffen van voorbereidingen op de komst van Irma. Zo bemannen de militairen shelters voor burgers.

Avondklok handhaven
Als de richting niet verandert, dan bereikt Irma naar verwachting morgenochtend de Bovenwindse Eilanden. Naast stormschade wordt rekening gehouden met veel regenval en overstromingen. Om bijvoorbeeld plunderingen te voorkomen, geldt na afloop van de orkaan een avondklok. De militairen assisteren de lokale politie bij het handhaven daarvan.

lees meer... 

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief