Geniecompagnie en Zr.Ms. Karel Doorman naar Caribisch gebied

Gepubliceerd op: 15-9-2017

Nederland zet ruim 100 militairen van de genie in op Sint Maarten voor het noodherstel. De geniecompagnie vormt het recontructieteam dat gaat assisteren bij het treffen van noodvoorzieningen op het door orkaan Irma getroffen eiland. Hiermee leggen zij de basis voor toekomstige structurele herstelwerkzaamheden. De genisten vertrekken morgen vanaf vliegbasis Eindhoven. 

Afbeelding verwijderdVerder wordt het Joint Logistic Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman naar het Caribisch gebied gestuurd om daar ondersteuning te geven. Het schip wordt primair ingezet voor zeetransport van materieel en hulpgoederen. 

Northern Coast
De Karel Doorman breekt daarvoor haar deelname aan de internationale oefening Northern Coast af. Het schip stoomt op dit moment op naar Den Helder en komt naar verwachting op vrijdagochtend aan in de marinehaven. De goederen die op dit moment nog aan boord zijn voor de oefening worden daar gelost en hulpgoederen worden geladen.

Volgens de huidige planning zet de Karel Doorman op woensdag 20 september koers naar het Caribisch gebied, waar het ongeveer twee weken later aankomt.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief