Nederlands Invictus Games Team op weg naar Canada

Gepubliceerd op: 22-9-2017

29 Nederlandse (oud-)militairen vertrokken vanmorgen vanaf Schiphol naar Toronto. In Canada doen zij mee aan de Invictus Games 2017. Dat is een internationaal sportevenement voor fysiek of mentaal gewond geraakte militairen. Het wordt van aanstaande zaterdag tot en met zaterdag 30 september in Toronto gehouden.

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd

De Nederlandse deelnemers aan de Invictus Games (afb. links)
Generaal-majoor Matthijssen wenst de sporters alle succes toe (afb. rechts)

De sporters werden uitgezwaaid door familie, collega’s en bekenden. Ook Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Kees Matthijssen was er bij: "Jullie zijn het toonbeeld van Invictus: onoverwinnelijk! De blik op de toekomst en persoonlijke topprestaties leveren. Mede namens de Commandant der Strijdkrachten wens ik jullie veel succes." Kamerlid Raymond Knops sprak namens de Vaste Commissie voor Defensie de succeswensen uit.

Hoge prijs
Volgende week komen ongeveer 550 gewonde (voormalig) militairen uit 17 verschillende landen in sportwedstrijden tegen elkaar uit. De Invictus-sporters betaalden voor vrede en veiligheid een hoge prijs: een fysieke en/of mentale beperking voor het leven.

Tijdens de sportwedstrijden strijden de militairen tegen elkaar, maar vooral met elkaar om zo het beste uit zichzelf en de ander te halen. Voor veel deelnemers is alleen al deelname aan de Invictus Games een hoogtepunt. Het vormtde bekroning van de fysieke en mentale strijd die ze zijn aangegaan. Een gevecht waar ze als 'invictus', oftewel 'onoverwinnelijk, zijn uitgekomen.

Nederlands team
De Nederlandse deelnemers komen uit in 9 verschillende disciplines. Die variëren van atletiek en zwemmen tot wielrennen en handboogschieten. Ook teamsporten staan op het programma. Nederland neemt deel aan het zitvolleybal en het onderdeel rolstoelbasketbal.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief