Stadsmarsen door Rotterdam om Nationale Taptoe te promoten

Gepubliceerd op: 25-9-2017

Marcherende militaire muziekkorpsen dwars door het centrum van Rotterdam. Van de Grotemarkt naar het Binnenwegplein elke middag om 12.30 uur. Deze week marcheert dagelijks een van de regimentsfanfares van Defensie via een aantal bezienswaardigheden naar het Binnenwegplein.

Afbeelding verwijderdMarinietskapel tijdens de taptoe in Ahoy

Alle orkesten van Defensie, zoals de Marinierskapel der Koninklijke Marine, doen mee aan de taptoe in Ahoy (september 2016).

Onderweg geven ze 4 korte shows:
aan zijkant Markthal;
op het open gedeelte van de Hoogstraat (bij brug over water);
voor het Beursgebouw;
op het Binnenwegplein

De parades vormen de opmaat naar de Nationale Taptoe die aanstaande vrijdag begint in Ahoy Rotterdam. Om deze militaire muziekshow nog meer bekendheid te geven worden de stadmarsen gehouden. Ze vervangen het Defilé, omdat de Coolsingel op de schop gaat. De Nationale Taptoe is uitgegroeid tot een van de grote muziekfestivals in Rotterdam Ahoy met duizenden bezoekers.

Traditionele taptoe

Volgens artistiek leider Stafdirigent bij het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht majoor Arnold Span is en blijft de Nationale Taptoe een militaire taptoe, ondanks de moderne elementen. Kenmerkend voor de traditie is de grote openingsfanfare, marsmuziek en de finale met een koraal, het signaal taptoe en het Wilhelmus.

De taptoe is van 29 september tot 1 oktober 2017. Vrijdag en zaterdag zijn er 2 voorstellingen en zondag 1. Het programma staat op www.nationaletaptoe.nl.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief