Politie houdt grote verkeers- en criminaliteitscontrole in Velp

Gepubliceerd op: 30-9-2017

VELP – Op vrijdag 29 september 2017 Heeft er grote verkeers- en criminaliteitscontrole plaatsgevonden op de parkeerplaats bij Ziekenhuis Velp. Tussen 17:00 en 23:00 uur werden er samen met de belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, douane en het RDW honderden voertuigen gecontroleerd.

Bij de controle maakte de politie gebruik van eenheden met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) welke in de omgeving van Velp passerende voertuigen scanden.

Overtredingen, mankementen en alcohol
Op de controleplaats werden de voertuigen, bestuurders en inzittenden gecontroleerd door de verschillende disciplines. Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor voertuigen met gladde banden, niet correct voeren van verlichting, rijden door rood licht, het niet dragen van de gordel, rijden in de verkeerde rijrichting en het niet tonen van het rijbewijs. Daarnaast inde de politie diverse openstaande boetes. Twee bestuurders kregen proces-verbaal inzake rijden onder invloed van alcohol.

Aanhouding
De politie en de marechaussee hebben twee aanhoudingen verricht. Eenmaal voor het bij zich hebben van pepperspray en éénmaal voor het bij zich hebben van een vals rijbewijs.

Boetes
De belastingdienst heeft 13 voertuigen in beslag genomen en inde €19.422 aan openstaande vorderingen. Tevens zijn er diverse voorlopige vorderingen uitgedeeld aan bestuurders met een totaalbedrag van €87.500. Deze bestuurders krijgen twee weken de tijd om hun openstaande schuld te betalen.

Bron : rheden.nieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief