Ordehandhaving en -herstel na ‘Irma’

Gepubliceerd op: 1-10-2017

'Meteen krachtig optreden belangrijk' “Totale anarchie op Sint-Maarten na de passage van ‘Irma’, en de dierentuin leeggegeten door hongerige bewoners? Wat een onzin!” Aan het woord is kapitein Chris Hesen, hoofd Operaties van de KMar op Sint-Maarten. Natuurlijk had hij meteen met meer mensen willen optreden, maar die waren er (nog) niet. De eerste dagen waren volgens Hesen spannend, maar volgens hem keerde de rust ook redelijk snel terug.

Afbeelding verwijderd

6 dagen na de passage van ‘Irma’ doet de airco het weer op het kantoor van Hesen. Zo kan hij het hoofd koel houden bij het aansturen van zijn 30 marechaussee-collega’s op het eiland plus een tiental uit Curaçao en Nederland. Ook 25 Nederlandse politiemensen zijn inmiddels opgenomen in de gelederen. Hun taak: het ondersteunen van het Korps Politie Sint-Maarten (KPSM).

Plunderen grootste probleem
Normaalgesproken bestaat dat marechausseewerk vooral uit grensbewaking en opsporing, maar dezer dagen gaat de meeste aandacht uit naar het politiewerk op straat. “Van orkaanpassages is bekend dat plunderen het grootste probleem vormt. Mensen zoeken voedsel en drank of spullen om daar later tegen te kunnen ruilen. Gelijk overal zeer krachtig optreden is belangrijk, want dan stopt het plunderen meteen.”

Lees het volledige artikel in KMarMagazine

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief