Missies worden groter en langer

Gepubliceerd op: 11-10-2017

Toekomstige missies van Nederlandse militairen worden langer in duur en groter in omvang. Daarbij wordt het uitzenden van strijdkrachten getoetst aan een nog te maken buitenland- en veiligheidsstrategie.

Afbeelding verwijderdEerder lekte al uit dat Defensie zich op een structurele investering kan verheugen die oploopt naar 1,5 miljard euro. De krijgsmacht kan dat geld goed gebruiken. Het plan is dat daarmee alle achterstanden worden weggepoetst, dat de strijdkrachten weer beter kunnen worden ingezet voor missies en dat vervanging en vernieuwing van verouderd materieel ermee worden betaald. Ook moet de krijgsmacht zijn opgewassen tegen technologisch hoogstaande tegenstanders.

Daarnaast zet Nederland in op meer samenwerking, zowel binnen Europa als met andere landen. Ze gaan dan samenwerken op het gebied van opleidingen en trainingen, gaan ‘carpoolen’ met militair materieel en kopen gezamenlijk materieel aan.

Voor militairen die tijdens een missie gewond zijn geraakt, een trauma hebben opgelopen of gehandicapt zijn geraakt, wordt een Nationaal Fonds Ereschuld opgericht. In dat fonds wordt 20 miljoen euro gestort.

Bron : AD
Foto : ANP

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief