Controle bij Westdorpe: 75 personen en 54 auto's onder de loep

Gepubliceerd op: 13-10-2017

MTV grensbord Belgie jan 2012Op de Tractaatweg (N62) bij Westdorpe zijn gisteravond 54 auto's en 75 personen gecontroleerd. Het ging om een grote internationale verkeerscontrole van de Belgische en Nederlandse politie en ook van de Koninklijke Marechaussee.

In totaal werden drie bekeuringen uitgeschreven: voor verkeerde verlichting, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en een loszittende uitlaat. Ook werd een openstaande boete van 282 euro geïnd en kreeg een automobilist een vonnis van 860 euro boete en twee maanden rijontzegging uitgereikt. Verder werd één voertuig buiten gebruik gesteld omdat een boete van 1177 euro niet kon worden betaald.

De voertuigen werden voor de controle geselecteerd met behulp van speciale camera's die de kentekens van de voertuigen scannen. Ook reden er motoragenten op de weg om voertuigen naar de controle te leiden. Bij het selecteren van de voertuigen werd gelet op vermoedens van verschillende vormen van criminaliteit, zoals fraude en drugshandel.

Bron : omroepzeeland.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief