Grensoverschrijdend politieteam (GPT) houdt gesignaleerde Kosovaar aan

Gepubliceerd op: 18-10-2017

Een patrouille van het GPT Elten, bestaande uit een medewerker van de Marechaussee en een agent van de Bundespolizei, heeft zaterdag 14 oktober een auto met Duits kenteken gecontroleerd bij de grensovergang op rijksweg A-12. 

GPT Elten okt17De bijrijder liet een Bulgaars paspoort zien. Omdat de foto in het paspoort niet leek op de persoon die het overhandigde, is de man aangehouden op verdenking van identiteitsfraude en overgebracht naar de brigade van de Marechaussee in Zevenaar voor verder onderzoek. De bestuurder van de auto, een 33-jarige man uit Albanië, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Uit onderzoek van zijn vingerafdrukken bleek dat de bijrijder een 50-jarige man uit Kosovo was en dat hij door de autoriteiten van Albanië wordt gezocht voor een gevangenisstraf van 1800 dagen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld

Het Gpt Elten is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee brigade oostgrens midden, de Bundespolizei-inspektion Kleve en de Nationale politie Oost Nederland regio Rivierenland oost.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief