Politie haalt ruim 50.000 euro op tijdens grote controle op Marktplein Apeldoorn

Gepubliceerd op: 21-10-2017

Op het Marktplein in Apeldoorn vond gisteren een grootscheepse politiecontrole plaats. Er werden 17 voertuigen in beslag genomen en voor 51.826 euro aan openstaande boetes geïnd. Ook bleek een iemand een boksbeugel bij zich te hebben. Die persoon is op de bon geslingerd.  

''Het doel van de controle was om de veiligheid te verhogen door bijvoorbeeld wapens, drugs uit het verkeer te halen maar ook om te controleren of voertuigen wel aan alle eisen voldoen", zo meldt de Apeldoornse politie op Facebook. 

Om uiteenlopende redenen werden boetes uitgedeeld. Zo werden er zeven gevallen van bellen tijdens het rijden geconstateerd, bleken zes personen niet in het bezit te zijn van een rijbewijs , hadden twee mensen drugs in hun bloed en reed een iemand rond met een baby naast zich die geen gordel droeg. De meeste boetes (13) waren voor bestuurders die te gladde banden onder hun voertuig hadden.

Bij de controle waren ook specialistische diensten aanwezig zoals de Koninklijke Marechaussee, Douane Nederland, Belastingdienst, RDW, speurhonden en het BOB-team.

Bron : destentor.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief