Nieuwe Defensieminister: vertrouwen herstellen

Gepubliceerd op: 25-10-2017

De nieuwe minister van Defensie in het komende kabinet Rutte III, Ank Bijleveld, wil het vertrouwen in Defensie herstellen, "met name bij het personeel maar ook in Nederland”. Dat is een belangrijke zware taak, zei Bijleveld maandag in Den Haag.

Afbeelding verwijderdDe CDA-politica sprak daar met premier Mark Rutte in zijn functie als formateur over haar aanstelling". Het is een grote klus”, aldus Bijleveld verder. "Ik snap ook best wel dat het een zware verantwoordelijkheid is als je kijkt naar wat er de afgelopen jaren is gebeurd.”

Ze wees er knipogend op dat ze van haar vader, een oud-beroepsmilitair, "heel wat tricks en tips” heeft gekregen. Ze wilde echter niet zeggen welke.

Bijleveld benadrukte dat ze een staatssecretaris naast zich krijgt, Barbara Visser van de VVD. Die gaat dinsdag bij de formateur langs. "We gaan er samen voor staan en ik heb er ook veel vertrouwen in dat we dat goed kunnen doen met zijn tweeën.”

Defensieminister Jeanine Hennis moest onlangs opstappen nadat was gebleken dat de strijdkrachten met slechte munitie moeten werken. Twee militairen kwamen daardoor om het leven tijdens een missie in Mali.

Bron : nieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief