Oekraïner aangehouden voor mensensmokkel Hoek van Holland

Gepubliceerd op: 11-11-2017

De Koninklijke Marechaussee op Hoek van Holland heeft donderdagavond voorkomen dat een 42-jarige Iraanse man op illegale wijze naar Engeland werd gesmokkeld. Zijn reisgenoot, een 50-jarige Oekraïner, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. 

Afbeelding verwijderdTijdens het kopen van een ticket overhandigde de Iraanse man een Bulgaars paspoort. Een medewerker van de ferrymaatschappij twijfelde aan de echtheid en seinde de Koninklijke Marechaussee in. Hierop heeft de Marechaussee het tweetal staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat het paspoort vals was. De 50-jarige Oekraïner is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Bij zijn fouillering bleek hij ook een mes op zak te hebben. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De Iraniër wordt verdacht van het reizen met valse documenten. Hij heeft inmiddels asiel aangevraagd. 

ID-fraude
De Marechaussee hield dezelfde dag ook een 28-jarige Algerijn aan die reisde met een gestolen Franse identiteitskaart. De man liep tegen de lamp toen zijn document werd gecontroleerd in systemen. Hij zit vast voor ID-fraude.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief