Meerdere verdachten van mensensmokkel gearresteerd

Gepubliceerd op: 12-11-2017

De Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport heeft zondag 5 november een 24-jarige Somaliër en een 21-jarige Somalische vrouw aangehouden op verdenking van mensensmokkel en identiteitsfraude. Na onderzoek werd vanochtend ook nog een 39-jarige Somalische vrouw op haar huisadres aangehouden.

Afbeelding verwijderdDe man wordt verdacht van het smokkelen van de 21-jarige Somalische vrouw naar Engeland. Bij de uitreiscontrole op Eindhoven Airport bleek het paspoort van de vrouw als gestolen gesignaleerd te staan in Engeland. Hierop werd zij aangehouden als verdachte van identiteitsfraude. De man, die haar begeleidde, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Na onderzoek van de reis – en boekingsgegevens bleek dat de tickets naar Engeland waren geboekt vanaf één adres. De bewoonster van dit adres, een 39-jarige Somalische vrouw, is vanochtend aangehouden op verdenking van het behulpzaam zijn bij de mensensmokkel.Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Alle verdachten zijn ingesloten. De Koninklijke Marechaussee verricht, onder leiding van het openbaar ministerie Oost-Brabant, verder onderzoek in deze zaak.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief