Resultaten internationale grenscontrole

Gepubliceerd op: 18-11-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag 16 november deelgenomen aan een omvangrijke, internationale grenscontrole.

De actie op 23 locaties langs de Nederlands-Duitse grens was gericht op de bestrijding van illegale migratie en grensoverschrijdende criminaliteit. Aan de controle onder de naam ‘Korridorfahndung’ deden naast de Koninklijke Marechaussee, de Nationale Politie, Douane, Belastingdienst en de Duitse Zoll en de Landes- en Bundespolizei mee.

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd

 

De veiligheidsdiensten hebben van 16.00 uur tot middernacht ruim 900 voertuigen, internationale bussen en vrachtauto’s gecontroleerd. Daarnaast kwamen politie-eenheden in actie op de internationale trein en werd de bemanning van zeven schepen gecontroleerd. Onopvallende patrouilles surveilleerden in het grensgebied en hielden het sluipverkeer in de gaten. In totaal moesten 2400 personen hun documenten tonen.

Mensensmokkel
Op het gebied van migratie werden vier illegale vreemdelingen en meerdere valse documenten onderkend. Op de A76 bij Heerlen trof de Marechaussee een passagier aan met een vervalst paspoort van Guinee. De Belgische bestuurder is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Op de A74 bij Venlo toonde een persoon een vals Russische rijbewijs. Hij is aangehouden.

Op de A67 werden twee Poolse mannen aangehouden met een bus vol onderdelen voor een hennepkwekerij. 

Bij grensovergang Zevenaar (A12) werden ruim 1400 personen gecontroleerd. 74 personen ondergingen een blaastest. Daarvan bleken er vier onder invloed te rijden. Drie personen werden aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Een persoon is aangehouden omdat hij gesignaleerd stond.

Boetes
De Koninklijke Marechaussee en politie namen meerdere wapens in beslag waaronder pepperspray en een taser. De eigenaar van de taser, een 29-jarige man uit Den Bosch, moest 550 euro betalen. Er werden diverse bekeuringen uitgedeeld voor het rijden met valse kentekenplaten, het opgeven van een valse naam en verlopen rijbewijs. In totaal werd voor ruim 4300 euro aan openstaande geldboetes geïncasseerd door de Marechaussee. De Douane controleerde onder andere op invoerrechten en accijns.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief