Weekoverzicht Defensieoperaties

Gepubliceerd op: 22-11-2017

De lange-afstandsverkenningseenheid Desert Falcon voerde namens de VN-missie Minusma een 6-daagse patrouille uit ten zuidwesten van Gao. 

Mali Task force Falcon jan 17Taskforce Desert Falcon op patrouille 

De compagniesgeleide operatie rond N'Tillit en Gossi bracht smokkelroutes in kaart in de regio en de invloed van (terroristische) gewapende groeperingen. Het was voor het eerst in lange tijd dat een VN-eenheid de dorpen bezocht.

Op Kamp Castor in Gao fietsten de Nederlandse en Duitse militairen dit weekeinde ruim 6.000 euro bij elkaar voor 2 kinderopvangtehuizen in de stad. Dat deden zij tijdens een spinningmarathon op 5 fietsen. Met de opbrengst worden de tehuizen verbouwd.

Litouwen
Militairen hielpen bij het opknappen van een ziekenhuis in het oostelijk gelegen Pabrade. Ze maakten het schilderwerk af. Daaraan waren ze eerder al begonnen. Het hospitaalproject is nu af.

Nederland levert in Litouwen een bijdrage aan de enhanced Forward Presence. De militaire aanwezigheid in de Baltische Staten onderstreept de solidariteit van de NAVO met Litouwen, Estland, Letland en Polen.

Lees dit een meer in een overzicht van Defensieoperaties in de week van 15 tot 21 november 2017.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief