Aanhoudingen na nieuw onderzoek misstanden kazerne Schaarsbergen

Gepubliceerd op: 12-12-2017

logo KMar met vervaagde persoon op achtergrond mei

UPDATE

Woensdag 13 december 2017 heeft de Koninklijke marechaussee een derde verdachte, ook een oud-militair, aangehouden in eerder genoemd onderzoek. Hij wordt verdacht van dezelfde feiten als de andere verdachten. Een van de eerder aangehouden verdachten is na verhoor heengezonden maar, blijft verdachte.

De Koninklijke Marechaussee heeft twee mannen aangehouden naar aanleiding van de misstanden in 2013 in de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Eerder dit jaar is door een slachtoffer aangifte gedaan van diverse strafbare feiten in die kazerne in 2013. De Koninklijke Marechaussee startte daarna een uitvoerig onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. De twee aangehouden mannen, beiden destijds militair, worden verdacht van mishandeling, militaire aanranding, bedreiging, dwang, belediging, ontucht en verduistering. Mogelijk volgen er nog meer aangiftes die uiteraard allemaal worden meegenomen in dit onderzoek.

De mannen zijn in verzekering gesteld voor drie dagen. Daarna beslist de officier van justitie of ze langer in voorarrest blijven.

In het belang van het onderzoek kunnen op dit moment niet meer details gegeven worden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief