Marechaussee schiet man met mes neer in Schiphol Plaza

Gepubliceerd op: 15-12-2017

SCHIPHOL - UPDATE 18:10 uur - Schiphol Plaza op luchthaven Schiphol is vrijdag deels ontruimd geweest nadat een man dreigde met een mes. De Marechaussee heeft de man uitgeschakeld. Dat meldt de Koninklijke marechaussee op Twitter.

De verdachte had ruzie met een andere man, die hij met het mes bedreigde. Daarop is hij in zijn been geschoten. Volgens de KMAR is hij ’aangehouden, overmeesterd en afgevoerd’. Het incident vond plaats voor een filiaal van Starbucks. De plaza van vliegveld Schiphol was na een klein half uur alweer toegankelijk.

De situatie op de luchthaven is op dit moment weer veilig. Voor de hulpverlening landde er een traumahelikopter. Daarnaast kwamen veel ambulances ter plekke. Het slachtoffer is niet levensbedreigend gewond geraakt. Terreur is volgens de Marechaussee niet aan de orde.

’Paniek was groot’
Volgens de Amsterdamse Tobias was de paniek groot. „Sommige mensen waren wel echt bang”, laat hij weten aan de Telegraaf. De Amsterdammer heeft zelf niet gezien dat de man werd neergeschoten, maar zag wel dat hij werd afgevoerd. Hij zegt dat Schiphol de evacuatie soepel liet verlopen. „We hebben twintig minuutjes buiten gestaan en toen mochten we weer naar binnen.”

lees verder.... 

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief