Winter in Buren

Gepubliceerd op: 18-12-2017

Afgelopen Zaterdag was de eerste editie van Winters Buren. Het weer werkte eigenlijk heel goed mee. Het was nat en koud. Helaas bleven daardoor ook veel mensen thuis.

Afbeelding verwijderdSanta Klaus werd door burgemeester de Boer ontvangen op het bordes van het oude stadhuis. Dhr de Boer vertelde dat hij in zijn opleiding wel had geleerd hoe hij Sinterklaas moest ontvangen, maar dat de ontvangst een Kerstman niet besproken was. Doordat de straten nat waren, kreeg de versiering boven de straten een extra glans. Het museum Buren en Oranje was die avond ingericht voor een re-enactmentgroep van de Marechaussee, wat heel veel bekijks trok. Ook de verhalenvertelster had niet te klagen over belangstelling.

In het Marechausseemuseum was een heel bijzonder stel manchetknopen van kolonel Van Houten te zien. Er was muziek van het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee, heerlijke glühwein en chocolademelk.

De kerk trok ook veel bezoekers. De wijn en de kaas die daar te verkrijgen waren, waren in trek. Ook het koor wat daar zong. Op het pleintje voor het oude stadhuis was steeds muziek. Een blaaskapel of het koor Pluchte en Plastic zorgde daar voor warme klanken.

Bron : stadburen.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief