Kroon opent tentoonstelling in Bronbeek

Gepubliceerd op: 26-1-2018

Marco Kroon voelt zich enorm gesterkt door de vele steunbetuigingen van talloze oorlogsveteranen. Vooral ook door hun reacties zegt hij zijn toekomst ’positief en met alle vertrouwen’ tegemoet te zien.

Afbeelding verwijderdMajoor Marco Kroon in een onderonsje met een collega oud-militair: „Die vele steunbetuigingen doen me heel erg goed”, aldus de drager van de Militaire Willemsorde. 

De toenmalige luitenant, van wie vorige week bekend werd dat onder zijn commando een geweldsincident in Afghanistan tien jaar is stilgehouden, zegt alle vertrouwen te hebben in de uitkomst van het onderzoek door het Openbaar Ministerie.

De drager van de Militaire Willemsorde opende gisteren in Koninklijk Tehuis voor oud-militairen Bronbeek in Arnhem de tentoonstelling ’Verlangen. Vrijheid. Kameraadschap; een ontmoeting met Veteranen’ te midden van vele oud-collega-militairen.

„Ik heb tal van missies uitgevoerd en altijd naar eer en geweten gehandeld. Uit de reacties merk ik dat daaraan ook rond dit incident niet wordt getwijfeld”, aldus Kroon in Bronbeek.

Als commandant van zijn eenheid heeft hij – naar eigen zeggen – een vijand moeten uitschakelen die een ernstige dreiging vormde voor de operatie en ook een gevaar was voor zijn eigen leven en dat van leden van zijn peloton.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief