Marechaussee toont respect voor Franse collega

Gepubliceerd op: 28-3-2018

Afbeelding verwijderdTen teken van rouw, uit medeleven en respect voor de Franse luitenant-kolonel Arnaud Beltrame van de gendarmerie, hangen op locaties van de Koninklijke Marechaussee de vlaggen halfstok. Dat gebeurt vandaag tijdens het Franse nationale eerbetoon voor de politieman.

Beltrame ruilde zichzelf voor een gegijzelde vrouw tijdens een terroristische actie in een supermarkt. De IS-terrorist schoot de politieman neer. Hij overleed afgelopen zaterdag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De marechaussee heeft als gendarmerie-eenheid nauwe banden met de Franse gendarmerie.

Met instemming van de minister van Defensie hangen daarom de vlaggen halfstok op het Opleidings- en Trainingscentrum Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn en bij het Landelijk Tactisch Commando in Soesterberg. Dat is ook het geval bij de Koningin Maximakazerne op Schiphol, de Koningin Beatrixkazerne in Den Haag en op alle overige zelfstandig vlagvoerende KMar-locaties.

Op alle andere Defensielocaties wordt niet gevlagd.

Arnaud is postuum bevorderd tot kolonel en onderscheiden tot commandeur in het Légion d'Honneur. Beltrame werd eerder al onderscheiden als Ridder in dat Erelegion.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief