Crisis Venezuela hoog op agenda Blok

Gepubliceerd op: 2-4-2018

DEN HAAG - Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken vertrekt maandag voor een bezoek aan Sint Maarten, Aruba, Curaçao en Colombia waar hij voornamelijk over de zorgelijke situatie in Venezuela zal praten.

Afbeelding verwijderdVenezuela verkeert in een diepe crisis. Door de problemen daar vluchten veel mensen naar buurlanden, zoals de Caribische delen van het Koninkrijk en Colombia. Er wordt ook gesproken over de gevolgen van orkaan Irma op Sint Maarten en de wederopbouw.

Na zijn bezoek aan Sint Maarten, Aruba en Curaçao beëindigt de bewindsman zijn reis donderdag in Colombia. Ook daar staat de vluchtelingenstroom uit buurland Venezuela hoog op de agenda. Ook het vredesproces in Colombia en de Nederlandse bijdrage daaraan worden besproken.

Het gaat om het eerste bezoek van Blok aan de Caribische delen van het koninkrijk. Hij is als Koninkrijksminister verantwoordelijk voor de buitenlandse betrekkingen van alle vier de landen van het Koninkrijk der Nederlanden. Tijdens het jaarlijkse Koninkrijksoverleg Buitenlandse Betrekkingen spreekt Blok met de minister-presidenten van Sint Maarten, Aruba en Curaçao over de buitenlandse belangen en prioriteiten van de Caribische delen van het Koninkrijk.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief