Plannen voor Lowlands Grenade 2018

Gepubliceerd op: 6-4-2018

Afbeelding verwijderdOp het Marine Etablissement Amsterdam vond eind maart de Main Planning Conference plaats voor de oefening Lowlands Grenade 2018 (LLGN18).

De internationale deelnemers kregen er informatie over het concept en de doelstellingen van de oefening, die in de laatste week van september en de eerste week van oktober wordt gehouden in de Marnewaard.

LLGN18 maakt deel uit van de European Union Police Services Training II (EUPST II). Het EUPST II-programma heeft als doel de opbouw van politiecapaciteiten op het gebied van interoperabiliteit en harmonisatie. En is het internationale netwerk voor deelname aan crisisbeheersingsoperaties voor de Europese Unie, de Verenigde Naties, de Afrikaanse Unie en andere internationale organisaties met de focus op Mentoring, Monitoring, Advising and Training (MMA&T) en Community Policing. Het programma bestaat uit grotere oefeningen, modulaire trainingen, academische conferenties en een trainingsprogramma in Afrika.

Vanaf 2015 leidt de KMar, namens Nederland, EUPST II en is in die rol ook de voorzitter van het consortium. Het consortium bestaat uit 17 consortiumleden en 13 landen. Sommige landen nemen deel aan het consortium met zowel een gendarmeriekorps als een politieorganisatie. Eind 2018 eindigt het Nederlands voorzitterschap. LLGN18 is daarmee ook de laatste grote internationale oefening voor EUPST II.

Bron : KMarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief