Uitgelote militairen mogen alsnog meedoen aan Nijmeegse Vierdaagse

Gepubliceerd op: 17-4-2018

Alle 160 Nederlandse militairen die waren uitgeloot voor deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse, mogen alsnog meedoen. Ook andere mensen die werden uitgeloot kunnen zich nog eens inschrijven.

Afbeelding verwijderdIn totaal mogen aan de Vierdaagse 47.000 mensen meedoen. Voor militairen uit binnen- en buitenland zijn 6000 startbewijzen beschikbaar. Omdat zich dit jaar voor het eerst te veel Nederlandse militairen hadden ingeschreven, werden er aanvankelijk 160 uitgeloot. Nu blijkt dat meer dan 200 militairen niet hebben betaald voor hun inschrijving, kunnen degenen die uitgeloot zijn alsnog deelnemen aan het wandelevenement in juli.

De Nijmeegse Vierdaagse begon 102 jaar geleden als een militaire mars. De militairen lopen alle vier de dagen 40 kilometer met een bepakking van 10 kilo.

Boos
Sommige militairen waren boos toen ze hoorden dat ze niet mochten meedoen. "Na 19 jaar uitgeloot voor de Vierdaagse van Nijmegen. Als militair ben je niet meer welkom. Van oudsher een militaire mars. Hoe is het mogelijk", schreef een van hen vorige maand op Facebook.

Ook voor andere lopers komen weer plekken beschikbaar. Sommige deelnemers hebben niet betaald, anderen hebben hun inschrijving geannuleerd. Er zijn voor hen nog 1744 plekken over.

Mensen die werden uitgeloot, krijgen een e-mail van de organisatie. De herinschrijving is volgende week maandag, meldt Omroep Gelderland.

Bron : nos.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief