Militairen oefenen in Elburg

Gepubliceerd op: 21-4-2018

ELBURG Het Korps Nationale Reserve oefent zaterdag 21 april in het uitvoeren van patrouille te voet door de wijk 'De Vrijheid', het inrichten van een werkgebied op de parkeerplaats van de Brandweer Elburg en het inrichten van een verkeerssluis op de Oostendorperstraatweg te Elburg.

Korps Nationale Reserve apr18De eenheid, de Echo compagnie 20 Natresbataljon, zal deze oefening gaan draaien met circa vijftig militairen, die afkomstig zijn uit de provincie Gelderland en onderdeel zijn van de 11e Luchtmobiele Brigade.

De oefening vindt plaats in de civiele omgeving. Defensie oefent de laatste jaren steeds vaker buiten kazernes en oefenterreinen. ,,Missies in Bosnië, Irak, Afghanistan maar ook inzet in Nederland hebben uitgewezen dat de militairen het merendeel van hun taken uitvoeren tussen, voor en samen met de bevolking. Door ook op deze manier te oefenen benaderen we de werkelijkheid van een militaire inzet waar dan ook ter wereld'', aldus Defensie.

Het Korps Nationale Reserve, gespecialiseerd in bewakings- en beveiligingsopdrachten, voert deze taken veelal uit in hun eigen regio. Omdat onder andere ook nutsbedrijven van groot belang zijn voor de maatschappij wordt steeds vaker met deze bedrijven geoefend om ook de noodplannen van deze bedrijven te testen en hiermee de veiligheid te verhogen.

De oefening eindigt op zaterdagmiddag, waarna de reservisten zich weer terugverplaatsen naar hun eigen complex in de gemeente Stroe.

Bron : veluweland.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief