Buitengewone vlaggenparade op de Nederlandse Defensie Academie

Gepubliceerd op: 25-4-2018

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, gaat de Stadhouderspoort van het Kasteel van Breda 's ochtends van negen uur tot halftien open voor publiek dat aanwezig wil zijn bij de vlaggenparade, ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.

Afbeelding verwijderdDe ceremonie begint rond kwart voor tien en duurt ongeveer een half uur. Na het hijsen van de Nederlandse, Brabantse en Bredase vlag, zullen de Commandant Nederlandse Defensie Academie, Generaal-Majoor Geerts, en de burgermeester van Breda, Paul Depla, het publiek toespreken. Zodra de ceremonie is afgesloten zijn, zal de Stadhouderspoort weer opengaan voor het publiek (omstreeks kwart over tien). Aansluitend verzorgt de Cadetten Parachutisten Vereniging een demonstratie op het sportveld.

Tot slot wordt eenieder uitgenodigd voor een oranjebitter, koffie, thee of een glas fris op de binnenplaats van het kasteel. De Nassau Harmonie verzorgt hierbij de muzikale omlijsting. Om twaalf uur eindigt het programma bij het kasteel. Vanaf elf tot vijf uur is de Historische Verzameling van de Koninklijke Militaire Academie geopend. Ze zijn gevestigd in het Koningin Wilhelmina Paviljoen aan het Kasteelplein.

Bron : stadsbladbreda.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief