Rutte alsnog naar Sint Maarten, Statia en Saba

Gepubliceerd op: 3-5-2018

Den Haag – Minister-president Mark Rutte brengt op 13 en 14 mei een bezoek aan Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, zo bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Rutte aug16De premier wilde eigenlijk al in november naar de eilanden om de door de orkanen Irma en Maria aangerichte verwoestingen met eigen ogen te zien. Geruzie met het toenmalige Kabinet Marlin over de voorwaarden voor een Nederlandse donatie aan de wederopbouw deden hem echter besluiten van de reis af te zien.

Het uitstel kwam Rutte op kritiek te staan van het Tweede Kamerlid Theo Hiddema (Forum voor Democratie) die als eerste Nederlandse parlementariër het zwaar getroffen Sint Maarten bezocht. ,,Mijn persoonlijke oproep aan Mark Rutte: Kom ook snel naar Sint Maarten en overtuig je van de misère onder de bevolking en hun hoop ondersteuning NL. President Emmanuel Macron was hier al 2 maanden geleden en nam WEL meteen de leiding!” twitterde hij.

Het feit dat er nog altijd geen missionaire regering in Philipsburg zit vormt kennelijk geen beletsel voor Rutte om het bezoek alsnog te laten doorgaan. Hij zal worden vergezeld door staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het is overigens pas de tweede keer dat Rutte in de ruim 7 jaar dat hij premier is een bezoek brengt aan het Caribische deel van het Koninkrijk. In de zomer van 2013 maakte hij een rondje langs de zes eilanden waar hij de boodschap uitdroeg samen veel geld te willen verdienen.

Bron : bonaire.nu

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief